Літо повертається з новою силою - українці знову відчують на собі дію палючого сонця. Погода буде нестерпною.

За попередніми прогнозами синоптика Наталії Діденко, в Україну через тиждень повернеться сильна спека. Очікується, що з 13-14 серпня температура повітря може досягати +32...+37 градусів, а подекуди навіть перевищити цю позначку.

Зокрема, на прогностичній карті на 15 серпня прогнозуються температури до +40 градусів. Синоптик зазначає, що ослаблення спеки можливе з 19 серпня.

Наталія Діденко підкреслює, що прогноз є орієнтовним, і завчасність цього попередження може бути завеликою. Проте варто підготуватися до можливих аномальних температур. Синоптик також сподівається, що прогноз не справдиться і вона "пролетить" із цим передбаченням.

Як врятуватися від спеки:

Залишайтеся в прохолодних місцях: Уникайте перебування на відкритому повітрі в найспекотніші години (з 11:00 до 16:00). Якщо є можливість, залишайтеся в приміщенні з кондиціонером або вентилятором.

Пийте багато води: Підтримуйте водний баланс, випиваючи достатню кількість води. Уникайте вживання алкогольних та газованих напоїв, які можуть призвести до зневоднення.

Жара. Фото: YouTube
Жара. Фото: YouTube

Носіть легкий одяг: Обирайте легкий, світлий одяг з натуральних матеріалів, таких як бавовна, щоб забезпечити циркуляцію повітря і зменшити потовиділення.

Захищайтеся від сонця: Використовуйте сонцезахисні креми, носіть капелюхи та сонцезахисні окуляри, щоб захистити шкіру та очі від ультрафіолетового випромінювання.

Уникайте фізичних навантажень: Скоротіть фізичну активність, особливо на відкритому повітрі, щоб уникнути перегріву.

Охолоджуйтеся: Приймайте прохолодні душі або використовуйте вологі рушники для охолодження тіла.

В Украине аномальная жара, фото: youtube.com
В Украине аномальная жара, фото: youtube.com

Слідкуйте за своїм станом: Звертайте увагу на симптоми перегріву, такі як головний біль, запаморочення, нудота або слабкість. У разі погіршення стану зверніться до лікаря.

Допомагайте іншим: Особливо піклуйтеся про дітей, літніх людей та тих, хто має хронічні захворювання, оскільки вони більш вразливі до спеки.

Раніше портал "Стіна" писав, що синоптик Наталка Діденко попередила про несподівану погоду у вихідні

Також ми повідомляли, що синоптики попередили, якою буде погода у серпні

Нагадаємо, вчені розповіли, чим загрожує світові зміна клімату